Zona Mociur din Reșița intră în reabilitare, amplasamentul a fost predat constructorului

Zona Mociur din Reșița intră în reabilitare, amplasamentul a fost predat constructorului

Reprezentanții Primăriei Reșița au anunțat că s-a predat către constructor amplasamentul aferent Căminului nr. 2 din Mociur, în vederea demarării lucrărilor de reabilitare cuprinse în proiectul „Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, cartier Mociur”.

În urma recompartimentărilor propuse, cele 90 de garsoniere existente vor fi transformate 50 de apartamente, având bucătării și băi proprii, 12 garsoniere, 28 apartamente cu 2 camere și 10 apartamente cu 3 camere.Lucrările prevăd 3 obiective majore: reabilitare cămin nr. 2 de locuințe sociale, demolare cămin nr.1 de locuințe sociale amenajare spațiu exterior Căminului nr. 2, inclusiv spațiul de sub Căminul 1 ce se va demola.

Pentru terenul exterior au fost prevăzute lucrări de terasamente, spațiu verde, amenajare parcare, piațetă, loc de joacă și alei. De asemenea, au fost prevăzute elemente de mobilier urban și iluminat exterior. Valoarea totală a lucrărilor contractate este de 7.487.689 lei.

Proiectul este finanțat din fonduri europene cu o cofinanțare de la bugetul local și face parte din Strategia de Dezvoltare Locală (SDL) a Zonelor Urbane Marginalizate din Municipiul Reșița ce vizează îmbunătățirea condițiilor de locuire în cele 5 zone urbane marginalizate (ZUM). Strategia de Dezvoltare Locală a fost elaborată prin Grupul de Acțiune Locală Reșița și are ca obiectiv reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială prin îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul SDL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + four =