Ziua Mondială a Mediului este celebrată şi în Municipiul Reşiţa

ZIUA MONDIALĂ MEDIU

Marcarea acestei zile, în fiecare an în data de 5 iunie, reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care Organizaţia Naţiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului care a condus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) în vederea implementării coerente a dimensiunii de mediu a dezvoltării durabile în cadrul sistemului ONU

Începând din 1987, Ziua mondială a mediului înconjurător a fost găzduită de câte o ţară, unde au avut loc festivităţile oficiale la nivel mondial.

UNEP recomandă în fiecare an tema Zilei mondiale a mediului înconjurător. Tema din 2019 a acestei zile este „Air pollution”  – „ Poluarea aerului”. 

Ziua Mondială a mediului  în 2019 va îndemna guvernele, industria, comunitățile și indivizii să se reunească pentru a explora energia regenerabilă și tehnologiile verzi și pentru a îmbunătăți calitatea aerului în orașele și regiunile din întreaga lume.

„După decenii de dezvoltare economică haotică, ar fi extrem de greu să îi redăm naturii frumusețea și vigoarea de altădată, însă, din fericire, nu este prea târziu să conservăm ceea ce a rămas nedistrus și să avem o nouă abordare a relației activități umane-mediul înconjurător”, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru a marca acest eveniment Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin va desfășura la sediul agenției, o serie de activități de conştientizare și de educație ecologică a copiilor din unitățile școlare: Colegiul Național „Traian Lalescu” și Grădinița PP Semenic din Municipiul Reșița, cu privire la protejarea  mediului și conservarea biodiversității, după cum preciza directorul executiv al APM Caraş-Severin, Mihai Dănuţ Cepeha.

Foto: Cluj AM