Ziua Internaţională a Dunării a fost sărbătorită în Caraş-Severin cu mare fast

copii desenând

Ziua de 29 iunie a fost aleasă pentru a marca zece ani de la semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea. Ca în fiecare an, Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), a desfăşurat mai multe acţiuni alături de tinerii din judeţ. Astfel, la Reşiţa, pe Valea Țerovei s-au organizat acţiuni de igienizare cu scopul de a combate şi preveni poluarea cu plastic a apelor Dunării, prin afluenți. De asemenea, tinerii cărăşeni au luat parte la activități recreative pentru copii, în data de 27 iunie, 18 tineri din Reşiţa şi Timişoara au transpun prin desen viziunea lor despre protecţia mediului şi importanţa Dunării.

„Copiii transmit prin desenele lor că iubesc Dunărea, știu că ea este habitatul pentru multe specii de pești și numeroase păsări, și doresc să se bucure cât mai mult de frumusețile oferite de acest măreț fluviu. Toți cei care ne dorim ape curate şi mediu sănătos, trebuie să ne aducem contribuţia. Apa curată reprezintă o viață prosperă pentru toți!”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Mesajul ABA Banat este unul simplu: aruncând sticlele de plastic în zone neamenajate colectării selective, acestea vor ajunge implicit în Dunăre, transportate de afluenții săi. Selectați, fiți activi, pentru ca să nu poluați cu plastic Dunărea!