Şi a fost seara folkului, la „Zilele Reşiţei“

folk 5

În timp ce pe scena monată în Piaţa Prefecturii, lângă fântâna cinetică a lui Constantin Lucaci, localnicii au aplaudat evoluţia trupelor „Subcarpaţi“ şi  „RUA“, precum şi recitalul lui Argatu, reşiţenii din Govândari, prezenţi în număr mare în Parcul Tricolorului, în cea de-a doua zi de sărbătoare au avut parte de un adevărat regal de muzică folk, cu cei mai cunoscuţi cantautori ai judeţului, şi nu numai.

Primii care au urcat pe scena, Cristina Răduţ şi Marius Iana-Dobre. Ea, elevă de numai 14 ani, cu o voce incredibilă pentru un copil de vârsta ei, el, profesor, cel care a descoperit-o şi o „şlefuieşte“ în fiecare zi, ca pe un diamant, cu convingerea că nu este departe ziua în care Cristina va deveni un nume şi o certitudine în muzica românească.

Au urmat Cristi Melcher şi „bătrânul“ Marcel Colcer, care a urcat prima dată pe scenă la 13 ani şi tot o face de 50 de ani. O viaţă de om dedicată unui gen muzical trăit şi consumat la intensitate maximă de generaţii şi generaţii de români.

În fine, în aplauzele asistenţei, în stilu-i caracteristic, microfonul a fost luat de Cristi Buică, omul cu care, practic, se confruntă muzica flok din această parte de ţară. Canautorul şi chitara lui ne-au reamintit de acele vremuri în care folkul se mânca pe pâine, umplea stadioanele, sălile polivalente, stârnind o adevărată isterie în rândul tinerilor, dar nu numai.

Seara a doua din cadrul manifestărilor „Zilele Reşiţei“, organizate de Primăria şi Consiliul Local Reşiţa, s-a încheiat cu recitalul de excepţie al cunoscutei interprete de muzică pop-dance şi latino, Elena Gheorghe.