Consultare publică pentru Planul de Management actualizat al Spațiului Hidrografic Banat III

Consultare publică pentru Planul de Management actualizat al Spațiului Hidrografic Banat III

Proiectul Planului de Management Actualizat al Spațiului Hidrografic Banat, care vine cu soluții la problemele de gospodărire a apelor, este publicat pe site-ul Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA) la secțiunea Consultarea publicului, la linkul: http://arhiva.rowater.ro/dabanat/Continut%20Site/Plan%20Management%20Bazin%20Hidrografic%20Banat.aspx. Documentul este disponibil pentru informarea și consultarea publicului până în 30 decembrie 2021.

„Acest document stabilește cum să gestionăm apa pentru a asigura în mod echitabil folosințele prezente, în paralel cu grija pentru conservarea și îmbunătățirea vieții râului. O astfel de gestionare durabilă a resursei de apă va garanta generațiilor viitoare un acces facil la apă suficientă și de calitate, fără a restricționa dezvoltarea lor socio-economică. Proiectul Planului de Management actualizat a identificat problemele importante de gospodărire a apelor din Spațiul Hidrografic Banat privind: poluarea cu substanțe organice, poluarea cu nutrienți, poluarea cu substanțe periculoase (întâlnite în principal în zona aglomerărilor umane, a fermelor zootehnice și a terenurilor agricole) și alterările hidromorfologice a surselor de apă (întâlnite de-a lungul râurilor pentru a proteja de inundații aglomerările umane). Totodată, acest document identifică și propune soluțiile pentru aceste probleme“, spun reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat .

Reprezentanți ai administrației locale, regionale, de persoane fizice interesate de gestionarea eficientă a apei, fie de ONG-uri, toți sunt invitați să examineze documentul și să contribuie cu sugestii pentru îmbunătățirea acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 7 =