„Din Banat până-n Banat”, parteneriat româno-sârb la Bocșa

varset11

În această perioadă, cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit din Bocșa derulează acțiunea „Din Banat până-n Banat”, un proiect care are drept scop dezvoltarea capacității copiilor și tinerilor de a cunoaște și înțelege obiceiurile, tradițiile, dar și oamenii de seamă din Banatul istoric, în principal tradiții culturale de pe Valea Bârzavei cât și din zona Vârșețului (Voivodina – Serbia).

Inițiativa aparține coordonatorului de proiect, prof. Ionela Vuia și echipei de implementare constituită din prof. Luminița Miloș și prof. Mihaela Țăran. Partenerii implicați sunt: Organizația Națională a românilor din Serbia, reprezentată de Daniel Răduc, Fundația „Protopop Traian Oprea” reprezentată de Sorin Janeš, Școala primară „Olga Petrov-Radiši

” O.Š. Vuka Karadžića 8, reprezentată de Marizel Kempjan, Primăria Orașului Bocșa reprezentată de primar Mirel Patriciu Pascu, Casa Orășenească de Cultură Bocșa, reprezentată de Ioan Liuț, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa reprezentată de Gabriela Șerban și, evident unitatea de învățământ organizatoare: Grădinița cu Program Prelungit Bocșa reprezentată de prof. Andreea Maria Bărbuceanu.

Recent, o delegație a orașului Bocșa, constituită din echipa inițiatoare și partenerii de proiect, s-a deplasat la Vârșeț (Voivodina – Serbia) într-o vizită de lucru, având drept scop cunoașterea părților și semnarea parteneriatului educațional intitulat „Din Banat până-n Banat”.

„Întâlnirea de la Vârșeț a fost una dintre cele mai izbutite evenimente educaționale bocșene, reușind să pună pe tapet activități importante și atractive, benefice ambelor părți, mai mult, reușind să lege prietenii cu oameni extraordinari, oameni dedicați și inimoși care, chiar și în condiții mai dificile, pot gândi și elabora programe și proiecte serioase și de impact în rândul copiilor și tinerilor. Trebuie să recunoaștem că sunt caracteristici care ne definesc atât pe noi, cei din Banatul Cărășan, cât și pe cei din Banatul Sârbesc! O zi frumoasă și putem spune, fără să greșim, bogată, deoarece fiecare participant s-a îmbogățit sufletește, iar proiectul propus, pe lângă faptul că a fost semnat, a fost și completat, existând și propunerea de prelungire. Următoarea întâlnire în cadrul proiectului educațional „Din Banat până-n Banat” va avea loc la Bocșa, în data de 25 iunie 2022, atunci când partenerii din Vârșeț sunt invitați, pe lângă vizita de lucru, și la concertul din cariera de piatră din Bocșa Montană“, a declarat Gabriela Șerban, directorul Bibliotecii din Bocșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 13 =