Voluntarii, poliţiştii şi jandarmii cărăşeni s-au mobilizat pentru a face curat în staţiunea Băile Herculane

IMG 20190916 WA0006

Pentru că îşi doresc o comunitate curată şi îngrijită, voluntari, jandarmi şi poliţişti, la îndrumarea celor ce se îngrijesc de Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, în colaborare cu Asociația Tinerilor din Herculane, au organizat astăzi, 16 septembrie, cea de-a doua campanie de ecologizare a orașului Băile Herculane și a Văii Cernei. Aceasta este a doua acţiune de acest gen ce a avut loc în 2019 în zona staţiunii cărăşene. Organizatorii spun că în ciuda eforturilor depuse, turiştii continuă să arunce deşeuri la întâmplare.

„Obiectivul principal al campaniei constă în realizarea unor acțiuni de curățare a zonelor afectate de gunoaiele aruncate la voia întâmplării pe suprafața parcului național și a stațiunii, acțiuni de conștientizare a populației privind importanta protejării mediului și a colectării selective a deșeurilor dar și mobilizarea și implicarea populației prin acțiuni de voluntariat”, au mai precizat iniţiatorii acestei acţiuni.

S-au strâns zeci de saci de deşeuri, iar toţi cei prezenţi speră ca până la urmă turişti şi toţi cei care trec în zonă să fie mult mai atenţi pe viitor.