La Băile Herculane se lucrează pentru localnici şi pentru turişti

lucrari herculane 1 1 e1587636008100

În această perioadă, la Băile Herculane se desfăşoară  lucrările de pietruire a Pieței Hercules, operațiune ce s-a decis că se va executa inițial pe un singur sens, pentru a nu bloca circulația autovehiculelor în zonă. În scurt timp, s-au putut observa primele rezulate, respectiv primii metri de pavaj realizat cu piatră cubică (granit „sare și piper”), atât reprezentanţii administraţiei locale, cât și ai constructorului fiind încrezători că această lucrare va decurge în parametri normali și va schimba în bine aspectul general al acestei frumoase piețe.

Recent, au demarat lucrările şi la cel de al treilea obiectiv din cadrul proiectului cu fonduri europene „Conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear în stațiunea Băile Herculane”. Este vorba despre reabilitarea străzii Mihai Eminescu și a Pieței 1 Mai, zona cuprinsă între Hotelul „Cerna” și Primăria oraşului.  În cadrul acestui obiectiv se va realiza refacerea părții carosabile cu piatră cubică (granit) a locurilor de parcare din cele două zone, a trotuarelor aferente, a iluminatului public și a perimetrelor verzi adiacente.

„Deși trecem cu toții prin momente grele, nu ne oprim și continuăm ceea ce am început, cu încredere că ceea ce facem o facem pentru noi toți, localnici și turiști deopotrivă. Finalizăm până la sfârșitul lunii mai această lucrare și ne dorim ca toți copiii din oraș să poată să se bucure de o plimbare pe aici de ziua lor”, a scris pe Facebook primarul oraşului-staţiune de pe Valea Cernei, Cristian Miclău.