Voluntarii „Acasă în Banat“ s-au întors la Prigor

asociatia acasa in banat4 e1659339935231

La sfârșitul săptămânii trecute, echipa „Acasă în Banat” a revenit la Prigor pentru a doua etapă a proiectului „Turist în Banat”, dedicat amenajării turistice a obiectivelor din comună aflate pe Via Transilvanica. De această dată patru mori de apă din satul Pătaș au fost în atenția voluntarilor.

Lucrările au constat în asigurarea accesului spre aceste mori, trei dintre ele fiind cuprinse de o vegetație deasă și fiind accesibile doar pe o cărare prin pădure. Voluntarii au început munca încă de vineri dimineață, la Moara lui Juratu, pe lângă Moara Pemilor și continuând pe lângă râu până la Moara lui Mitocaru. „Înainte de toate, a trebuit să cosim și să curățăm vegetația, apoi ne-am ocupat de morile propriu-zise și de amenajările turistice. Mare ne-a fost satisfacția să vedem, la finalul zilei, cum s-a schimbat zona după numai o zi de lucru intens. A doua zi ne-am stabilit cartierul general la Moara cu Tunel sau Moara Popii, aflată 400 metri mai în sus, la capătul unei cărări ce trece prin pădurea deasă, un peisaj extraordinar care merită descoperit și savurat de toți iubitorii de natură și frumos. Pentru că mesajele RO-Alert ne-au avertizat pe toți că urmează cod roșu de furtună pentru după-amiază, am tras cu toții tare pentru a fi siguri că terminăm ce ne-am propus. A fost o desfășurare de forțe grozavă!“, au precizat reprezentanții Asociației „Acasă în Banat”.

Lucrările au făcut ca proiectul să avanseze semnificativ, voluntarii declarându-se foarte mulțumiți de schimbările extraordinare prin care a trecut zona. „Suntem de asemenea foarte recunoscători Primăriei Prigor pentru tot sprijinul pe care ni l-a oferit, începând cu asigurarea mesei pentru toți voluntarii, cazarea, ajutorul dat cu oameni și utilaje acolo unde ne era mai greu. A fost și prima noastră acțiune desfășurată alături de comunitatea motocicliștilor Moto AIKON, voluntari faini și dedicați, dornici să se implice. Și să vă mai spunem că la acțiune ni s-au alăturat câțiva copii și tineri din sat care au pus umărul alături de noi, au fost tare harnici și zâmbitori. În ei ne punem speranța că pe viitor vor iubi și proteja tot ce este frumos și valoros în comuna Prigor!“, au mai adăugat reprezentanții asociației timișene.

Etapa a treia a acestui proiect, finanțat de Fundatia Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale, va debuta luna viitoare, cărășenii fiind invitați să se alăture echipei „Acasă în Banat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − thirteen =