Vizită la Reșița a Excelenței Sale Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria la București

ambasador resita

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a primit ieri vizita Excelenței Sale Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria la București. Delegația fost formată din consulul onorific al Austriei la Timișoara, Georg Bardeau și președintele filialei Caraș-Severin a Forumului Democratic al Germanilor din România, dl. Erwin Țigla, iar din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, iar la discuții a participat și consilierul președintelui CJ, Luminița Jivan.

În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre potențialul turistic al județului și proiectele de viitor ale Consiliului Județean Caraș-Severin și s-a insistat asupra intenției de reabilitare a unor obiective din Băile Herculane, găsirea unor soluții pentru restaurarea a tot ceea ce înseamnă Semmeringul Bănățean, proiectele turistice pentru Muntele Mic, dar și asupra proiectului ce are în vedere crearea a 500 km de trasee cicloturistice în Banatul Montan.

Excelența Sa Isabel Rauscher a manifestat interes pentru prioritățile și viziunea actualei conduceri a instituției județene pentru dezvoltarea Caraș-Severinului. De asemenea, au fost discutate modalitățile de atragere în țară a persoanelor plecate la muncă în străinătate, precum și de identificarea soluțiilor pentru menținerea tinerilor în țară.

„Președintele Romeo Dunca a insistat pe crearea unor servicii de calitate, modernizarea infrastructurii, crearea unor condiții pentru îmbunătățirea calității vieții și siguranței. Tot în cadrul aceleiași întâlniri, consulul onorific al Austriei la Timișoara, dl. Georg Bardeau a propus crearea unor parteneriate în domeniul învățământului dual, cu specializarea turism, dar și pentru promovarea internațională, în comun, a zonei de vest. Invitația pentru o vizită, pentru mai multe zile, a Excelenței Sale în județul Caraș-Severin a fost lansată la finalul discuțiilor de către președintele Romeo Dunca“, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 18 =