Ionuţ Popovici, către Marcel Vela: „Abia aștept campania electorală din 2020, să te întâlnesc, Marcele!“

ONUT P.

Marcel Vela şi Ionuţ Popovici sunt doi dintre politicienii care se tot „înţeapă“, verbal, de vreo trei ani. Mai precis, din vara anului 2016 când, Popovici, nu l-a susţinut pe Marcel Vela să câştige şefia Consiliului judeţean. Persiflările, atacurile sub centură, acuzele de tot felul, miştocăriile au întregit gama reciprocităţilor celor doi lideri de partid. Ultimul episod, în două părţi, s-a consumat săptămâna trecută. Unul a zis ceva, iar celălalt a reacţionat imediat.

Într-o postare pe Facebook, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici, îi răspunde senatorului liberal, Marcel Vela, care îi pomenise numele într-un comentariu, considerat ironic, făcut la un post de radio.

„Pe dovedite, una dintre marile frustrări transformate în obsesii, ale lui Marcel Vela, sunt eu, Ionuț Mihai Popovici! Știți de ce!? Pentru că nu l-am votat președinte al Consiliului Judeţean Caraș Severin, în 2016. Păi Marcel (așa cum îmi spuneai la Mănăstirea de la Soceni să mă adresez ție, fără alte amănunte…), nu meriți! De aceea nu am făcut-o, am simțit mirosul «necuratului». Pe mine nu ai reușit să mă păcălești, la fel cum ai făcut-o cu mulți oameni care te înconjoară. Nu ai reușit. Simplu!

Vineri, veneam de prin județ către Reșița, ascultam Radio Reșița și… ce să vezi!? Domnul senator atotștiutor, mă lua la bășcălie în eter. Nu eram interesat de el ca persoană, ci de inepțiile pe care bănuiam că urma să le zică. Eram curios. Se exprima, probabil amețit de la înălțimea tribunei Senatului României, sigur, de acolo de unde nu prea vede județul Caraș-Severin, decât din patru în patru ani! Citez: «Acest domn se joacă cu lădițele de nisip la Consiliul Judeţean» sau, «Acest domn este de la PSD?»

Păi, măi omule, tu îmi vorbești mie de PSD când tu îi cărai geanta Luminiței Jivan prin aeroporturile dâmbovițene, când tu făceai politica aia murdară de care sunt scârbiți românii doar să-ți atingi scopurile, să îți rezolvi problema din Consiliul Local Caransebeș, să primești ordinul Prefectului la minut, să îți plantezi oameni prin diferite instituții și nu numai!? Și ca să îți răspund, nu, nu sunt de la PSD, sunt de la PMP și abia aștept campania electorală din 2020, să te întâlnesc Marcele!

Păi tu crezi că noi suntem proști? «Bă», că așa meriți să ți se adreseze lumea, tu îndrăznești să vorbești despre mine la radio, în ședințele de partid, pe la colțuri, de parcă aș fi ultimul nenorocit din lumea asta!? Am refuzat Omerta asta a voastră, a marilor «politicieni» de rahat. Voi spune oricând lucrurilor pe nume, împotriva oricui cred că nu face bine ce face și, dacă este cazul, chiar și împotriva colegilor mei. Mă aștept la orice, dar frică de voi nu-mi este și nici nu o să-mi fie vreodată! Nu îmi pasă de dublele tale calități, adică de ales și de șef de partid (nu aș vrea ca cineva să înțeleagă altceva…)

Urmăream în presă câteva articole interesante, dar eu nu cred că sunt adevărate, pentru că dacă era așa, astăzi nu făceai parte din Senatul României, ci cel mai probabil la un penitenciar (la Popa Șapcă este mai aproape).

Sfat: Lasă-l pe Nelu Popa să ocupe poziția de președinte al PNL, meritată, cea pentru care l-ai scos din competiția pentru şefia Consiliului Judeţean prin stilul tău caracteristic, prin scenarii cunoscute deja cărăşenilor (Sorin Frunzăverde). Ioan Popa a făcut în 3 ani cât nu ai făcut tu în 20, iar fără el și Adi Torma îți ștergeai din vocabular cuvântul politică. În ceea ce priveşte Senatul, auzeai de el doar la radio! Liberalismul în Caraș Severin nu înseamnă Marcel Vela! Asta este clar!

P.S. Marcel, nu o să fii niciodată președintele Consiliului Județean! Timpul și Dumnezeu le rezolvă pe toate!“.

Ce ar mai de spus? Probabil va urma un alt episod, apoi încă unul şi încă multe altele până la alegerile din primăvara lui 2020“.