Via Transilvanica are bornă în centrul Caransebeşului

via transilvanica - caransebes

Consilierii caransebeşeni au aprobat, recent, participarea municipiului la realizarea proiectului Via Transilvanica, ceea ce înseamnă înfiinţarea traseului tematic pe raza oraşului, precum şi sprijinirea, promovarea şi sprijinul acordat, pe termen lung, pentru sustenabilitatea acestei iniţiative a Asociaţiei Tăşuleasa Social.

„Este un proiect mai amplu, demarat de o mână de entuziaşti din Bistriţa, avându-l în frunte pe celebrul maratonist Tibi Uşeriu şi pe fratele său Alin Uşeriu, care au fondat o asociaţie turistică şi care au realizat un proiect foarte îndrăzneţ pentru ţara noastră, mai îndrăzneţ decât ce a încercat să realizeze guvernul de-a lungul timpului, o legătură între zonele istorice. Este un drum turistic, un drum de pelerinaj care uneşte nordul României, prin Transilvania, cu sud-vestul ţării. Noi suntem parte a acestui traseu şi ne bucurăm că facem parte din el pe aproximativ 12 kilometri. Partea noastră de contribuţie este achiziţionarea acelor pahare din beton în care sunt montate bornele, care sunt distincte, fiecare bornă are o trăsătură aparte, sunt sculptate în andezit, partea care ne-a revenit nouă din acest proiect fiind, între altele, amenajarea drumului, defrişarea unor suprafeţe, amenajarea lor, a unui pod, şi montarea efectivă a acestor borne. Noi ne-am asumat-o, deşi a fost o chestiune opţională, ei ne-au spus că fondurile lor sunt oarecum reduse, dar costurile, care au fost destul de mici, adică vreo 4.000 de lei achiziţionarea acelor pahare din beton de la Hidroconstrucţia, cea care le-a produs, ne-a făcut să ne asumăm noi acele cheltuieli şi să avem şi noi rolul nostru în acest mare proiect”, a spus primarul Felix Borcean.

Traseul pe care Via Transilvanica îl parcurge în Caransebeş este Mânăstrirea Teiuş – Str. Episcop Miron Cristea – Str. Teiuşului – Str. Libertăţii – Str. Primăriei – Str. Traian Doda – Valea Potocului – Zona Aeroportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =