Valeria Schelean-Şomfelean: „Democrația înseamnă alegeri, înseamnă vot. Democrația nu poate fi amânată”

Valeria Schelean MARTIE 2019 1 e1593697894354

În urma tot mai numeroaselor opinii vehiculate în spaţiul public care susţin amânarea alegerilor parlamentare preconizate pentru luna decembrie a acestui an, deputata PNL de Caraş-Severin Valeria Schelean-Şomfelean şi-a susţinut recent punctul de vedere, într-o emisune televizată. În acest sens, deputata este de părere că amânarea alegerilor cu câteva luni ar duce automat la o criză constituțională, la perpetuarea unei stări de incertitudine și instabilitate.

„Din 20 decembrie, mandatul actualului Parlament încetează, iar, în caz de amânare a alegerilor, acesta ar rămâne în funcție cu atribuții limitate de legiferare: nu poate adopta/modifica legi esențiale, cum sunt cele cu caracter organic. Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar nu există nicio certitudine că pandemia va lua sfârșit în ianuarie, în februarie sau martie anul viitor, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor”, afirmă Valeria Schelean.

Pe de alta parte – mai spune deputata PNL – „statistica arată că rata de infectare nu a fost legată de organizarea alegerilor locale în luna septembrie. Județele cu cea mai mare prezență la vot au printre cei mai mici indici de infectare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + ten =