Valeria Schelean: „Problema clanurilor interlope nu poate fi rezolvată peste noapte”

Valeria Schelean la B1TV

Deputata liberală Valeria Schelean-Şomfelean a vorbit recent, într-o emisiune televizată, despre fenomenul clanurilor interlope din România, spunând că guvernul face o prioritate din lupta cu aceste clanuri interlope, la fel cum şi securitatea cetățenilor români și siguranța lor este o prioritate pentru guvernanţi.

Valeria Schelean a mai subliniat că acest fenomen, aşa cum se ştie, există în România de zeci de ani, însă în ultimii ani aceste clanuri au devenit din ce în ce mai vizibile, mai puternice și mai nepăsătoase în fața legii. „Să nu uităm că această atitudine a infractorilor se datorează celebrelor ordonanţe ale PSD, care favorizau pe cei care nu respectă legea. Să ne amintim de recursul compensatoriu al lui Tudorel Toader, care a scos din penitenciare, anticipat, zeci de mii de persoane condamnate pentru fapte cu violență”, a punctat deputata liberală, precizând că la momentul actual există o preocupare serioasă pentru acest subiect la Ministerul de Interne, la Parchete și la Ministerul Justiției.

„Problema clanurilor interlope nu poate fi rezolvată peste noapte. Este un proces complex, în care sunt implicate mai multe instituții ale statului și există o colaborare foarte bună între ele pe această temă”, a mai spus Valeria Schelean-Şomfelean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 3 =