Pregătirile pentru alegerile europarlamentare au intrat în linie dreaptă

1 1

Românii sunt chemaţi duminică, 26 mai, la urne, pentru a-i alege pe cei 33 de europarlamentari care ne vor reprezenta la Bruxelles, dar şi pentru referendumul pe Justiţie. Pregătirile pentru aceste moment sunt în toi, comisia tehnică judeţeană pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor s-a întrunit marţi, 21 mai, la sediul Palatului Administrativ, din Reşiţa, pentru a stabili ultimele detalii organizatorice.

În aceste zile s-au desfăşurat la Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa sesiuni de instruire cu preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare, la care au participat reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului judeţean de statistică şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Într-un comunicat de presă al reprezentantului Guvernului în teritoriu, se arată că: „Instituţia Prefectului asigură transportul şi distribuirea buletinelor de vot, a ştampilelor de control şi a celor cu menţiunea VOTAT, precum şi a celorlalte materiale, documente, şi tipizate prevăzute de lege, către unităţile administrativ-teritoriale“.

În judeţul Caraş-Severin vor fi distribuite, la cele 365 de secţii de votare, 881.421 buletine de vot (câte 293.807 pentru alegerile europarlamentare şi cele două întrebări ale referendumului naţional), 1.825 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 270.616 timbre autocolante.

Împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne va fi asigurată menţinerea ordinii publice la secţiile de votare, în ziua votării.

La acest scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV.

Lista persoanelor desemnate preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 poate fi consultată aici: www.cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019.ro.

Lista persoanelor desemnate operator de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 este disponibilă la: www.cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019.ro.