Un bărbat din Socolari a ajuns pe mâna poliţiştilor pentru tentativă de braconaj

arma vanatoare

Un bărbat de 44 de ani din Socolari, deţinător legal de arme, este cercetat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Caraș-Severin, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,braconaj- tentativă de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condițiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic”.

În urma unui control efectuat de autorităţi la locuinţa celui în cauză, s-a găsit o armă de vânătoare și muniția aferentă, lăsate neasigurate, fără a fi introduse în dulapul metalic, acesta declarând faptul că sosise cu puțin timp în urmă de la o partidă de vânătoare organizată.

„Din verificări a rezultat faptul că bărbatul nu ar fi participat la partida de vânătoare organizată de Ocolul Silvic Sasca Montană și nu ar fi fost înscris pe autorizația de vânătoare colectivă eliberată în acest sens. Arma de vânătoare și muniția găsite la domiciliul celui în cauză au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor”, ne-a informat Alina Boieru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.