Şoferii cărăşeni sunt „campioni” la consumul de alcool şi viteză excesivă în trafic

etilotest

La sfârşitul săptămânii trecute, rutieriştii au aplicat 336 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic. De asemenea, au fost reţinute 27 permise de conducere și au fost constatate opt infracțiuni la regimul rutier.

Din totalul sancţiunilor, 178 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, iar 27 de permise au fost reţinute, neregulile depistate fiind depășiri neregulamentare, viteză excesivă sau pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

„În noaptea de 28 spre 29 septembrie 2019, în jurul orei 00.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Caransebeș au oprit pentru control, pe o stradă din municipiu, un auto condus de un tânăr de 23 de ani, în cazul căruia a rezultat, la testarea cu aparatul etilotest, o alcoolemie de 0,97 mg/litru alcool pur în aerul exirat”, spune Alina Boieru, purtăttorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

În aceeași noapte, un bărbat de 27 de ani a fost oprit de poliţişti, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,82 mg/litru alcool pur în aerul expirat.