Ultimele zile de înscrieri pentru „Color the Village”

Color the village Farasesti foto Andrei Dragomir 5

Cei care doresc să dea o mână de ajutor pentru a reda strălucirea satului Valeapai mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a se înscrie la evenimentul „Color the Village”. Evenimentul în cadrul căruia 30 de case vor fi zugrăvite va avea loc în perioada 8-10 iunie 2023, iar până în prezent, peste 400 de voluntari și-au anunțat participarea, data-limită de înscriere fiind 28 mai 2023 (inclusiv) pe site-ul proiectului: www.colorthevillage.ro.

„S-au înscris voluntari de toate vârstele, cu sau fără experiență, atât din zona noastră cât și din alte părți ale țării. Îi încurajăm pe toți să vină să descopere cât de multe pot face atunci când lucrează împreună cu alți oameni inimoși care vor să se implice, să schimbe fața satului românesc. Noi ne organizăm ca să-i primim pe toți, să avem toate materialele necesare și să oferim cele mai bune condiții pentru a ne îndeplini obiectivul de a zugrăvi 30 de case în 3 zile. Avem și o echipă mare la bucătărie care va găti mâncăruri locale timp de trei zile pentru toți participanții. Va fi cu adevărat un festival de voluntariat”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

În acest an, proiectul se bucură de sprijinul sponsorilor principali Azur România și Maxagro și este susținut de sponsorii ZF Group, Forvia-Hella, BRD, Agil, Monte Banato, Lăptăria cu caimac, Safe Fleet, Vitas România și Expodom. Partenerul principal al evenimentului este Primăria comunei Ramna.

Color the Village/Colorează Satul se află la a cincea ediție și, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din județele Timiș și Caraș-Severin. Edițiile precedente au avut loc la Fărășești (2022), Ilidia (2021), Racovița (2020) și Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociației Acasă în Banat este unic în țară și își propune să contribuie la revitalizarea satului românesc și la punerea în valoare a arhitecturii tipice din zona Banatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 8 =