Traseul „Pe urmele împărătesei Elisabeta (Sisi)“, recunoscut drept Rută cultural-turistică dezvoltată pe plan național

sisi e1651761455855

Potrivit Primăriei Băile Herculane, Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului a trimis răspuns în urma demersului făcut de administrația locală în ceea ce privește proiectul unei noi rute cultural turistice naționale care să pună în valoarea istoria și frumusețea stațiunii „Pe urmele împărătesei Elisabeta (Sisi)“.

Astfel, în urma unei analize a documentației depuse se recunoaște traseul, drept Rută cultural-turistică dezvoltată pe plan național. Programul european privind rutele culturale, creat în anul 1987, are ca scop evidențierea existenței unui patrimoniu comun, M.A.T. fiind membru al Acordului Parțial Extins privind Rutele Culturale Certificate de Consiliul Europei.

„Conceput ca instrument de promovare și dezvoltare a unui nou produs turistic, Ruta cultural turistică „Pe urmele împărătesei Elisabeta” unește destinații turistice din trei județe: Caraș-Severin, Timiș și Prahova, promovând trei stațiuni de top din turismul românesc: Băile Herculane, Buziaș și Sinaia, precum și alte două zone cu potențial turistic emergent din Banatul Montan, Oravița și Caransebeș. Pornind de la puternica personalitate a împărătesei Elisabeta sau Sisi cum mai este cunoscută, o femeie încântătoare, intrată în legendă care fascinează și în zilele noastre, autorul, ing. Dorin Bălteanu a conceput acest proiect ca o punte de legătură între zone turistice cu tradiție, dar și altele cu mare potențial de dezvoltare, în vederea punerii în valoare a unui patrimoniu natural, cultural, istoric de excepție“, au transmis reprezentanții administrației din Băile Herculane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + thirteen =