Trăiască Unu Mai…

SCUT-BMTF

Ştiu, Ziua Muncii a trecut! A trecut şi 23 august. Dar pot presupune că pentru politicienii români, animaţi de-un singur gînd, de-o singură voinţă, aceea de a face bine Poporului, ziua muncii e în fiecare zi! Mă rog, atunci cînd nu eşti la golf, sau în vacanţă, sau în delegaţie să comunici nişte aberaţii învăţate pe de rost… Sigur, limba română – dincolo de a fi Patria mea – este deosebit de ofertantă. Aşa că, uitîndu-mă la ciurda asta politică, pot spune fără să greşesc foarte mult că sînt – nu neapărat! – unul mai prost ca altul! Dar unul mai ticălos ca altul, e un adevăr! Şi unul mai hoţ ca altul, unul mai parvenit ca altul, unul mai ridicol ca altul etc.

Congresul PNL, dincolo de faptul că seamănă cu Congresul 14 al PCR, a paralizat ţara. România nu mai mişcă, iar dacă mişcă mişcă-n brişcă, cum se spune în folclor, pentru că asasinatul economic este deja un fapt cotidian. Congresul PNL este important nu pentru istorie, nici măcar pentru sociologie sau ştiinţe politie. Congresul PNL este un marker esenţial pentru modul în care va dispărea România! Devorată hulpav de cîţiva stranieri, sau într-o lungă şi bahică agonie, în sunet de chitare îndrăgostite de viaţă. Miza asta e! Rapid, cu traume simultane, apocaliptic, sau în amorţire precum găina suptă de sînge de dihor!

Declaraţiile şi dezvăluirile din ultimele ore îmi dau dreptate. Liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut o serie de comentarii referitoare la ancheta DNA cu privire la achiziția a 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. Aceasta este o cantitate mult prea mare față de necesarul României! Adică, să presupunem că mai sîntem 20 de milioane în ţară şi ne-am vaccina toţi. De două ori! Asta înseamnă 40 de milioane de doze. Restul de 80 de milioane? Bani aruncaţi din împrumuturi exorbitante! Procurorii DNA au demarat o anchetă care vizează această achiziție de doze de vaccin anti-COVID.

Că direcţia este pe repede înainte o confirmă tot mai limbutul preşedinte: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămînă la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Klaus Iohannis.

Sigur, ambele variante vor fi vîrtos înjurate pe reţelele de socializare, spaţiul revoluţionar preferat al românilor. Dar parcă pe Cîţu îl ajută faţa mai ceva decît pe Orban…

Faptul că aceşti clauni pot să-şi facă mendrele tenebroase în această ţară fără ca nimeni să reacţioneze dovedeşte că nu sîntem mai buni ca ei. Dovedeşte că ne merităm soarta şi statutul de slugă! Sîntem MAI proşti ca ei, cu siguranţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 3 =