Golum ține cald scaunul lui Sauron

SCUT-BMTF

Primele emoții după congresul PNL de sîmbătă s-au risipit. Și odată cu ele și majoritatea speranțelor unora dintre noi că România ar puta deveni, cîndva, normală. România normală… Pas cu pas, locatarul de la Cotroceni ne-a îndepărtat de la acest deziderat, cu efecte pe termen lung și foarte lung! Congresul PNL de sîmbătă, 25 septembrie, a fost aranjat și controlat pînă în cele mai mici amănunte, precum jaful programatic din țara asta! 

Cîteva observații. Echipa Orban a știut din start că va pierde în fața lui Vasilică Cîțu. Așa a fost scris. Și dacă ți-e scris, în frunte ți-e pus, pentru că, nu-i așa, nu contează cine votează, important e cine numără voturile! Așa se face că Echipa Orban a huiduit copios adversarul de partid. Ba chiar discursul cotroceanului a fost asezonat cu huiduieli, fapt de neconceput la alte formațiuni politice. Nici chiar la PNL! Cotroceanul știe că ursul merge, cîinii latră și nu s-a arătat prea deranjat. Huiduit cu patos, Vasilică a fost votat copios. 1.000 de voturi în plus față de Orban! 

Noul președinte al PNL nu are nici o soluție pentru viitorul guvernului pe care încă îl conduce, nu știe cum ar putea scăpa de sub șantajul PSD și cum va putea scoate țara din iarnă cu scumpirile energetice care se anunță mult peste posibilitățile românilor obișnuiți. Cu toate acestea, premierul afișează o încredere care-i vine probabil dinspre instituția prezidențială: Klaus Iohannis ar putea negocia pentru el o susținere precară în parlament. 

Iohannis a cîștigat alegerile din partid și și-a asigurat o revenire ușoară în fruntea PNL după expirarea mandatului la Cotroceni. Sigur, asta dacă NATO nu-l dorește în fruntea organizației, să devină istorie, și nu din pricina confruntării cu Rusia sau China. Indiferent de mișcare, manevrele dolozive ale cotroceanului au dus PNL la o popularitate istorică, egală cu cea din 1907! 

Dincolo de huiduieli și atmosferă de stadion, la reuniunea PNL au fost rostite cîteva discursuri. De remarcat cîteva: cel al lui Iohannis, plat, sterp, lipsit de idei sau forță mobilizatoare; cel al liderului UDMR, Kelemen Hunor, care a vorbit ca un adevărat român pașoptist, un discurs ancorat în realitate, cu idei, substanță și valoare; cel al maimuțoiului spilcuit Rareș Bogdan, fascistoid, ticălos, plin de bale și spută, dar aplaudat frenetic de nord-coreencele din public.

Mă așteptam ca cineva să iasă să vorbească și despre țară și partid. Care Românie liberală, la ce liberalism se referă?! În Europa sînt două curente, în SUA înseamnă neoprogresism. A fost primul Congres al unui partid în care nu s-a vorbit nimic despre România sau români! Semn că pentru locatarul de la Cotroceni, înconjurat de Sistem și păzit strașnic de alde Rareș Bogdan, România și românii NU CONTEAZĂ!

Lașitatea generală a fost izbitoare. În afara de Orban, care l-a atacat pe Cîțu și a spus că rupe parteneriatul cu Iohannis, nici unul dintre marii lideri care au făcut audiență pe rețelele de socializare înaintea congresului nu și-a prezentat punctul de vedere răspicat în timpul congresului. Bolojan, Motreanu au înjurat în baie și pe FB!

Vă dați seama ce rîme ne conduc?

Se vede cu ochiul liber că Florin Cîțu nu stă pe picioarele lui și așteaptă din partea lui KWI pasul următor. Partidul nu are o strategie clară și nu are un lider cu experiență sau măcar cu intuiții politice. Doar dacă Serviciile vor pune umărul, măcar de formă! 

În echipa cîștigătoare se regăsesc și Rareş Bogdan,  prim-vicepreşedinte pentru Comunicare şi Relaţii Internaţionale, ministrul de interne, Lucian Bode – prim-vicepreşedinte Strategii Politice, Nicolae Ciucă – vicepreședinte Apărare și siguranță națională, vicepreședinte Vest – Marcel Vela…

Și o ultimă observație: 5.000 de zombi politici adunați la Romexpo, în plină psihoză pandemică națională, cu un București în scenariul roșu!  Ce distanțare socială, ce măști? Deși adunarea de muzică și poezie a fost reclamată, organele statului, plătite din banii contribuabilului să facă ordine, au fost capabile doar de bășcălie pe internet! Cum să amendezi cotroceanul, sau cîțul, sau fascistul Bogdan? Pandemia și restricțiile sînt doar pentru căței! Așa că, mîine, cînd miliția va veni la voi în cartier, eu zic să o trimiteți la Romexpo! Decîț zic!

1 thought on “Golum ține cald scaunul lui Sauron

  1. După atâția ani, (6 nu?) care OM normal la cap mai crede în iohannis și în bunele lui intenții, cine mai crede în cinstea și onestitatea lui, cine mai crede în România din sufletul și inima lui… Cine, cineeee???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =