Traian Zamfir, fost prefect de Caraș-Severin, s-a stins din viață

Traian Zamfir

Astăzi a încetat din viață, răpus de virusul Covid-19, în vârstă de 74 de ani, profesorul Traian Zamfir, fost politician cărășean și fost prefect al județului Caraș-Severin. În ultimele zile, profesorul fusese internat la Spitalul de Urgență din Reșița.

Traian Zamfir a fost profesor de filosofie și Comunicare politică la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și la Universitatea Politehnică Timișoara. Pentru câțiva ani, a fost prefect al Județului Caraș-Severin și Prim-Consilier al Ambasadei României la Belgrad. Înainte de a se pensiona, a avut activități de predare și de cercetare tehnologică inovativă la UPT.

După ieșirea la pensie, a pus bazele unei firme proprii, Energosophia, în cadrul căreia a realizat mai multe proiecte. Unul dintre proiectele care a primit finanţare europeană şi a ajuns în faza de execuţie, se numea „Centrală termoelectrică solară cu lentile Fresnel”. În paralel, se întorsese la vocația sa dintâi, filosofia, iar anul acesta lansase toate cele trei volume care compuneau eseul filosofic TEORIA GENERALĂ A CONSTRUCȚIILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =