Doru Dinu Glăvan, fostul director al Radio Reșița, a încetat din viață

Doru Dinu Glăvan

Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, una dintre personalitățile Radio România, a murit, astăzi, la vârsta de 75 de ani.

În 1965, a devenit corespondent al ziarului „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”, iar mai apoi este angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă, printre care ziarul „Timpul“. De-a lungul anilor transmite competiții sportive organizate în Europa, Asia și Australia, cum ar fi Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, dar și Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo.

În anul 1995, constituie la Reșița Fundația Radio Caraș-Severin, iar un an mai târziu Radio România Reșița primește oficial statutul de post public local al Societății Române de Radioteleviziune.

Doru Dinu Glăvan a fost recompensat cu Diploma de excelență și Distincția Culturală „Gheorghe Bulic” acordate de Societatea Literar-Artistică Tibiscus „în semn de profundă recunoștință pentru contribuția la păstrarea și afirmarea identității cultural-naționale a românilor din Serbia; Premiul Internațional pentru Pace (International Peace Prize) acordat de Convenția Uniunii Culturale (United Cultural Convention) din Statele Unite ale Americii „pentru rezultate remarcabile în întreaga activitate depusă în slujba societății”; Distincția Academiei Olimpice Române „pentru promovarea Spiritului Olimpic”; titlul de Cetățean de Onoare al localității Uzdin din Voivodina-Serbia „în semn de profundă recunoștință pentrru colaborarea prietenoasă și benefică întru slujirea limbii, spiritului și a unirii cugetului umanist și românesc și pentru merite deosebite în promovarea valorilor localității Uzdin”.

Din anul 2012, Doru Dinu Glăvan a preluat conducerea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. (Sursă foto: Facebook)

1 thought on “Doru Dinu Glăvan, fostul director al Radio Reșița, a încetat din viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =