„Te rog să nu te duci la somn fără să fi mâncat!”

marian covaci 1

Ca şi în viaţă, pe reţelele de socializare „întâlneşti” tot felul de oameni. Ca şi în viaţă, gesturile lor lasă urme, unele frumoase, altele mai puţin. Un text postat în data de 31 martie ne-a atras atenţia mai mult decât celelalte care s-au scurs pe flux, fiindcă spunea cu totul altceva decât lucrurile cu care ne-am obişnuit în ultimul timp.

Iată mesajul postat de Ioan Marian Covaci: „Dacă nu ai un loc de muncă, nu ai bani, nu primești niciun ajutor și ai terminat proviziile, TE ROG SĂ NU TE DUCI LA SOMN FĂRĂ SĂ FI MÂNCAT! Scrie-mi în privat, fără jenă, pentru că, din ceea ce am eu în casă, mi-ar face plăcere să împart cu tine! De mic am fost învățat că unde mănâncă unul pot să mănânce doi, trei! Vom traversa și momentul acesta, va fi totul bine, trebuie să rămânem uniți! Nu vreau răsplată. Nu vreau să fac asta pentru reclamă sau pentru aprecieri! Numele tău o să rămână secret, doar noi vom ști, tu și eu. Mai puţin de la noi, mai mult de la Dumnezeu”.

Am sunat la numărul de telefon lăsat de Ioan Marian Covaci în eventualitatea că cineva nu vrea să se culce flămând, iar el a răspuns simplu că nu ştie ce altceva ar putea să mai spună în afară de ce a transmis în mesaj. Doar că e din Caransebeş, are 32 de ani, de 10 ani e patronul unei firme de construcţii cu patru angajaţi care lucrează şi acum, şi că a oferit câte o pungă cu alimente care conţine făină, ulei, zahăr, orez şi conserve unui număr de trei familii.

Ca şi pe internet, în viaţă te bucuri să întâlneşti uneori oameni…