O nouă donație a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Reșița

donatie spital

Comunitatea românilor din Danemarca și Asociația Dansk International Hjaelp, prin intermediul doamnei Emanuela Surdu, plecată acum mulți ani din România, a trimis la Reșița o cantitate impresionantă de materiale sanitare și piese de mobilier, pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

Donația constă în lenjerii de pat, pijamale, dezinfectanți, noptiere, paturi, saltele cu huse impermeabile, lifturi pentru pacienți, toalete mobile, cărucioare, toate pentru o cauză nobilă: sănătatea semenilor aflați pe un pat de spital.

Alina Stancovici, managerul instituției spitalicești, a declarat: „Gestul este cu atât mai frumos cu cât niciunul dintre actorii implicați nu are legătură cu Reșița ori cu Banatul, semn că omenirea, măcar o parte a ei, e salvată, însușindu-și lecția umanității, fie și de departe ori dintre străini. Transportul a sosit ieri, târziu în noapte, cu întreaga donație, a fost descărcat și depozitat peste noapte la societatea TMK din Reșița, care la rândul său, la fel ca și în alte dăți, a manifestat bunăvoință și deschidere pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița. La descărcarea în timp record au participat o parte a angajaților spitalului, dar și voluntari ai Crucii Roșii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =