Sute de agricultori au revenit la Răcășdia pentru cea de 41-a ediție a Târgului de Primăvară

targ5

După doi ani în care târgurile au fost interzise, astăzi, la Răcășdia, sute de oameni s-au putut bucura de cea de a 41-a ediție a Târgului Mare de Primăvară, evenimentul principal al sezonului în Valea Carașului.

„Într-o colaborare excepțională, Primăria Răcășdia și Direcția pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin au reușit să reia tradiția organizării acestui important târg agricol, întrerupt de starea de urgență, apoi de cea de alertă covid. Într-un potpuriu de culori, gusturi și mirosuri ademenitoare, târgul a reunit la un loc producători mici de produse din carne, lapte, fructe, legume sau băuturi alcooice sau nealcoolice, realizate în ferma proprie. N-au lipsit produsele tradiționale, cele montane și nici cele atestate ecologic“, au declarat reprezentanții Direcției Agricole Caraș-Severin.

Specialiștii DAJ Caraș-Severin au avut un stand special, dedicat informării agricultorilor, cu pliante legate de programele de ajutor de minimis sau subventiile din agricultură, aferente anului 2022, dar și cu sfaturi utile de specialitate pentru fermieri.

Mirco Lechici, primarul comunei Răcășdia, a spus că a fost impresionat de numărul mare de vizitatori și de cel al producătorilor și crescătorilor de animale. La târg au fost prezenți și deputații Jaro Marsalic, Dumitru Rujan, cei doi subprefecți ai județului, Cristian Gâfu și Alin Cuzma Muntean, dar și vicepreședintele Consiliului Județean, Ovidiu Rădoi.

Un moment impresionant a fost cel al tinerilor de la Școala Gimnazială Gheorghe Guga din Răcășdia, care au comercializat produse de panificiație, fondurile adunate fiind redirecționate spre activitățile extrașcolare. Organizatorii promit că următoarea ediție, cea din această toamnă, să fie cel puțin tot așa de reușită, iar gama de produse să fie pe placul agricultorilor și locuitorilor din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − three =