Evenimentul „Zilele culturii și spiritualității răcășdiene” a ajuns la cea de-a XIX-a ediție

racasdia

Potrivit tradiției, la marea sărbătoare a „Adormirii Maicii Domnului”, Comuna Răcășdia găzduieşte, în prag de sărbătoare, cea de a XIX-a ediție a evenimentului „Zilele culturii și spiritualității răcășdiene” .

Cu această ocazie, în perioada 12 – 16 august 2023, la Răcășdia se desfășoară o serie de manifestări culturale, sportive, artistice și spirituale, Biserica cinstindu-și hramul, iar comuna oferind oamenilor săi evenimente deosebite: de la prezentări de cărți și autori, la competiții sportive și festival de folclor, culminând cu tradiționala „Rugă a satului” susținută de interpreți de frunte ai folclorului bănățean.

Ieri, după Sf. Liturghie de la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Răcășdia, credincioșii s-au îndreptat spre Căminul Cultural „Emilian Novacoviciu” pentru a lua parte la Simpozionul literar cu tema „Scriitorul de azi”, urmat de câteva lansări de cărți printre care se numără Constantin Falcă, Adriana Boia, Ion Grecu şi Costel Simedrea.

„Ziua de 13 august 2023 a însemnat o adevărată sărbătoare literară pentru toți iubitorii de poezie din Banat! Aceștia, fie că au venit din Anina, Bocșa, Bozovici, Caransebeș, Oravița, Oțelu Roșu, Reșița, Slatina Nera, Lugoj, Timișoara, fie că au fost oameni ai locului, adică, din Răcășdia, s-au bucurat de întâlnire și de împreună –cinstire a poeziei și a oamenilor de condei! Iar pentru aceste clipe de înălțare sufletească merită felicitați organizatorii evenimentului: Primăria și Consiliul Local Răcășdia, primarul în funcție și ex-primarul Mirco Ilie Lechici, referentul Iosif Nica, Școala Gimnazială „Gheorghe Gugu”, Biserica Ortodoxă cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” și Asociația Culturală „Voința” Răcășdia, dar și fiecare om al comunității răcășdene, care a pus, într-un fel sau altul, o fărâmă de suflet pentru neuitarea acestei însemnate zile!“, a declarat Gabriela Şerban, directorul Bibliotecii din Bocşa, moderatoarea evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + five =