Studenţii Universităţii Eftimie Murgu fac un apel la solidaritatea reşiţenilor

2

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a lansat zilele acestea o campanie importantă pentru comunitate, îndemnând reşiţenii să doneze sânge. Apelul lansat vine în contextul în care situația generată de pericolul răspândirii infectării cu COVID-19 a redus semnificativ numărul persoanelor care se prezintă zilnic la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița.

În condițiile în care este mare nevoie de sânge, centrele de transfuzie din întreaga țară se află în imposibilitatea de a răspunde cererilor venite, în ultimele săptămâni, din partea spitalelor.

Aşa cum ştim, deplasarea la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița este considerată o urgență și trebuie să fie menționată ca atare în declarația pe proprie răspundere utilizată în această perioadă a stării de urgență, în care trebuie să fie precizat și traseul deplasării, respectiv adresa de domiciliu a donatorului și adresa centrului – Bd. Revoluția din Decembrie nr. 2, Reșița.

„Studenții Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au fost în permanență alături de comunitate, prin lansarea și participarea la mai multe campanii, cum sunt și cele de donare de sânge. Vineri, 27 martie, studenții reuniți în Liga Studenților din UEM au oferit un nou exemplu, răspunzând prezent la apelul lansat, venind în sprijinul semenilor care, pentru a ramâne în viață, au nevoie de sânge!”, precizează reprezentanţii Ligii Studenţilor din UEM Reşiţa.