Situația stațiunii Băile Herculane, discutată în ședința Consiliului Asociației Băilor Termale Istorice din Europa

herculane2023

Recent, în Belgia a avut loc ședința Consiliului Asociației Băilor Termale Istorice din Europa, în urma căreia s-a stabilit ca anul acesta, Franța să fie gazda Congresului Internațional de Turism Balnear. Cel mai important eveniment de acest gen va fi organizat la Nancy, în perioada 8-10 septembrie.

Mai mult decât atât, reșițeanul Werner Henn, menbru al Asociației, vine cu vești extraordinare pentru Caraș-Severin și în special pentru Băile Herculane. „Sunt foarte mulțumit că la ședința consiliului Asociației Băilor Termale Istorice din Europa, Băile Herculane, a fost inclusă în acest grup proeminent. BRAVO și felicitări tuturor celor implicați, care au muncit din greu de-a lungul anilor pentru păstrarea acestui patrimoniu cultural european! @TAG, @TAG, ia @TAG, Lisa Poetschki, Horia Irimia și toți ceilalți. Mă bucur că nu m-am retras și i-am forțat pe toți factorii de decizie posibili de ani de zile. Abia acum începe cea mai dificilă și importantă sarcină de conservare, renovarea substanței istorice a stațiunii și readucerea Herculesbad în ciclul turistic internațional. Vom putea face și asta!“, a postat pe pagina sa de socializare, Werner Henn.

Reamintim faptul că anul trecut, în luna iulie, la Băile Herculane a fost organizată o întâlnire între administraţia locală și cu Mario Crecente, președinte al Consiliului Stiințific al EHTTA (European Historic Thermal Towns Association), eveniment facilitat de reşiţeanul Werner Henn, consilier județean în Baden Baden, Germania. La întâlnire au participat Lisa Poetschki, directorul Biroului de Design Urban şi al patrimoniului mondial UNESCO al oraşului Baden Baden şi Hans Hornyik, reprezentantul Patrimoniului Mondial Unesco al stațiunii Baden bei Wien.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 7 =