Expoziție de artă fotografică la Băile Herculane

061

În perioada 28-30 iulie, în Băile Herculane are loc expoziția Foto-Sinteză, organizată de Asociaţia Delia, cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Direcţiei de Asistenţă Medicală Cluj-Napoca, alături de artonthewall.ro, dar şi cu sprijinul Primăriei Băile Herculane şi al centrului Cultural Domogled. Expoziţia se desfăşoară  sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi şi reuneşte lucrările fotografului Gelu Stănculescu care alături de modelul Maria Scirlet realizează lucrări deosebite, un unire aparentă a picturii cu fotografia.

Lucrările expuse pot fi comandate printr-un cod qr atasat de pe siteul artonthewall.ro iar profitul va fi donat Asociaţiei Delia pentru programele pentru persoanele cu epilepsie. Expoziția „Foto-Sinteză” este o experiență de artă fotografică profund emoțională și captivantă. Aceasta te invită să explorezi starea emoțională a modelului, prin intermediul culorilor și texturilor care îi acoperă corpul. Fiecare lucrare este o muncă comună a fotografului și modelului, și exprimă gândurile, speranțele și trăirile interioare ale modelului, este o explorare a stării emoționale și interioare ale acesteia, și este prezentată într-un mod unic și interesant. În mod special, culorile și texturile alese adaugă o dimensiune suplimentară exprimării trăirilor și emoțiilor și transformă lucrările în experiențe semnificative pentru spectator. Lucrările atrag spectatorii într-o lume misterioasă și enigmatică, acestea transmițând un mesaj puternic despre suferința umană și calitățile noastre interioare. Culorile alese au rolul de a crea o atmosferă intensă și tristă, care suscită emoții precum furia, frica și anxietatea. Aceste lucrări fotografice te fac să simți că ești captiv în lumea lor și că te uiți la sufletele oamenilor care încearcă să-și ascundă adevărata față. Fiecare fotografie reprezintă un deliciu vizual, reușind să surprindă trăirile interioare umane, într-un mod sofisticat și expresiv (recenzie de Lavinia Pop).

Asociația Delia a inițiat un proiect unic în SE Europei prin care dorește să facă un pas înainte spre integrarea persoanelor cu dizabilități folosind arta. Proiectul general numit de noi Mișcarea culturală artonthewall.ro are la baza folosirea lucrărilor fotografului Gelu Stanculescu – membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din România, totodată o persoană cu dizabilitate care lucrează alături de modele  fără dizabilități împreună creând artă. Tot profitul rezultat din vânzarea acestor lucrări se doneaza Asociației Delia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 3 =