Situaţia învăţământului cărăşean, conform scenariilor de funcţionare a şcolilor

clasa anti covid

Scenarii de funcționare avizate de Inspectoratul Școlar Caraș-Severin și Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, la data de 10 februarie 2021, pe localități și unități de învățământ, conform ratei de incidență pe localități a cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2:

Dintr-un total de 409 unități de învățământ, cu 36.074 elevi și preșcolari, un număr de 26.491 elevi participă fizic la cursuri, iar 9.583 elevi studiază de acasă, online.

În cazul scenariului verde, într-un total de 225 unități de învățământ, 13.300 elevi participă fizic la cursuri, nefiind niciun caz de studiu în mediul online.

În cazul scenariului galben, într-un total de 164 unități de învățământ, 12.733 elevi participă fizic la cursuri, iar 9.382 elevi studiază de acasă, online.

În cazul scenariului roșu, într-un total de 20 unități de învățământ, 458 elevi participă fizic la cursuri, iar 201 elevi studiază de acasă, online.

De asemenea, numărul de elevi cu vulnerabilități care solicită desfășurarea învățării în sistem online este de 117, iar numărul de cadre didactice, cu riscuri certificate de un medic de la Medicina Muncii, care continuă predarea online, este de 28.

În momentul de față, în scenariul roșu intră următoarele unități școlare: Școala Gimnazială Cărbunari, Grădinița cu program normal Cărbunari, Școala Gimnazială „Aurel Peia” Ezeriș, Grădinița cu program normal Ezeriș, Grădinița cu program normal Soceni, Școala primară Soceni, Școala gimnazială „Gheorghe Frățilă” Glimboca, Grădinița cu program normal Glimboca, Școala Gimnazială Ramna, Grădinița cu program normal Ramna, Școala Gimnazială „Mihai Novac” Sasca Montană, Grădinița cu program normal Potoc, Școala Primară Potoc, Grădinița cu program normal Sasca Montană, Grădinița cu program normal Slatina Nera, Școala primară Slatina Nera, Școala Gimnazială Vermeș, Grădinița cu program normal Ersig, Școala Primară Ersig, Grădinița cu program normal Vermeș. Față de ultima raportare, au intrat pe scenariul roșu unitățile școlare din comunele Cărbunari și Sasca Montană.

Consiliul de administrație al unității de învăţământ propune Inspectoratului aplicarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

În scenariul 1, incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate fiind mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitor, se aplică participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învăţământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În scenariul 2, când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, se aplică participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învăţământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție și, de asemenea, participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În scenariul 3, când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori, se aplică participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 17 =