Nume importante ale jazz-ului european, nordic şi american vor urca pe scena de la Gărâna

jazz

Cea de a XXIII-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna, care se va desfăşura în perioada 11 – 14 iulie va reuni în acest an artişti renumiţi. Printre aceştia se numără Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu, Jeff Berlin, Dennis Chambers, John Surman, Luiza Zan, Giovanni Guidi, Thomas Morgan, Bobby Previte, Grégory Privat, Renaud Garcia-Fons & Dorantes, Jacky Terrasson, Paolo Fresu & Lars Danielsson, Maciej Obara și Per Mathisen.

Iubitorii de jazz vor avea ocazia să facă cunoştinţă şi cu trei personalități ale jazz-ului scandinav: norvegienii Håvard Wiik (pian) și Ole Morten Vågan (contrabas) și suedezul Jon Fält (baterie).

Nu vor lipsi de la „Gărâna Jazz 2019” muzicienii români. „Apreciatul chitarist timișorean Horea Crișovan și una dintre cele mai în vogă trupe jazz din Timișoara, JazzyBIT, prezintă un proiect care s-a născut anul trecut, când au cântat pentru prima oară împreună pe scena Timișoara Jazz Festival 2018. O combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Seara se va încheia cu un concert de jazz ambiental, tot la scena mare: trompetistul Petre Ionuțescu și artistul vizual Daniel Dorobanțu vor construi o instalație multimedia inspirată de pădurile ce înconjoară Gărâna, un mediu muzical-vizual feeric ce va prinde viață după miezul nopții”, spun organizatorii festivalului.

Programul complet al Gărâna Jazz Festival 23 este disponibil acum pe www.garana-jazz.ro , iar biletele și abonamentele pentru festival pot fi cumpărate online prin bilete.ro și www.garana-jazz.ro, dar și de la fața locului, din Poiana Lupului.