Serviciul Salvamont Caraș-Severin, din nou în atenția consilierilor județeni

101651823 4069353203105811 498451959244928020 o

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Județean s-a aflat un nou proiect legate de Serviciul Salvamont. Așa cum am mai scris, județul Caraș-Severin este printre puținele din țară că nu are un serviciu Salvamont cu personalitate juridică, fapt care duce la lipsa dotărilor corespunzătoare și a unei organizări corecte.

Astăzi, consilierii județeni PSD și PMP au cerut explicații cu privire la crearea a două noi posturi, dar și de ce sunt alocate sume de bani pentru dotarea salvatorilor. Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a explicat faptul că la Băile Herculane este nevoie de încă un om, în zonă acționând un singur salvamontist. „Nu este posibil ca în atâția ani, într-o zonă atât de circulată și sensibilă, să existe un singur om angajat care să meargă și să participe la acțiunile de salvare, plecând cu o Dacia, timp în care, șeful se plimbă cu o mașină 4×4. Sunt lucruri pe care eu nu le înțeleg“, a declarat președintele Dunca.

După înființarea serviciului cu personalitate juridică, urmează o dotare a acestuia, salvatorii montani primind un nou sediu situat pe Strada 24 Ianuarie din Reșița, și se vor face demersuri pentru intrarea în posesie a locației de pe Muntele Semenic. „Le vom da toată baza materială. Îmi doresc un serviciu după litera legii, funcțional, de care să ne mândrim și să nu mai scrie în rapoarte că funcționăm în locații improprii și că nu merge treaba așa cum ar trebui“, a mai adăugat Dunca.

Așadar, în organigramă vor apărea doi salvatori, unul pentru punctul de la Băile Herculane și unul pe Muntele Mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =