Romeo Dunca: „Trei milioane de euro recuperați de Aquacaraș S.A.“

dunca si filipescu

Potrivit preşedintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, societatea Aquacaraș pare să fie pe drumul cel bun, după ce ani de zile a fost una dintre problemele majore ale județului. Dunca declară chiar că s-a reușit recuperarea a trei milioane de lei.

„Astăzi, Aquacaraș nu mai este o societate căpușată, rezultatele economice se văd cu ochiul liber, iar contribuția acesteia la binele locuitorilor județului începe să se simtă. De la modul în care gestionează contractele în derulare, la modul în care s-a achitat de deszăpezirile din zonele în care a fost contractată să intervină, rezultând și o economie substanțială la bugetul județului, precum și o îmbunătățire a serviciilor prestate. O altă direcție importantă, pe care am discutat-o cu Hadrian Popescu, noul președinte al Consiliului de Administrație, a fost recuperarea prejudiciilor create de-a lungul timpului, acolo unde se mai poate. A fost nevoie de o activitate susținută în acest sens și colaborarea cu avocați de calibru pentru a reuși o premieră pentru Caraș-Severin. La Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comert și Industrie a României, prin sentința nr. 84 din 30.09.2021, AquaCaraș S.A. a reușit să obțină o decizie favorabilă pentru recuperarea sumei de 14.792.273,30 lei de la o firmă cu acționariat spaniol care nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale“, explică președintele CJ Caraș-Severin.

Pentru a recupera prejudiciului, a fost contractat un executor din Spania, iar după mai multe runde de negocieri, s-a încheiat un contract de tranzacție prin care s-a eșalonat plata datoriei.

“Săptămâna trecută în conturile AquaCaraș a intrat suma de 840.430,16 euro (4.131.724,97 lei), urmând ca restul sumei datorate să fie achitată în tranșe egale.În acest moment se derulează și alte acțiuni similare, toate sumele recuperate urmând a fi folosite de societate pentru a se dota cu utilaje, pentru a continua activitatea de deszăpezire pe întreg arealul județului, dar și pentru a executa lucrări curățare a drumurilor județene pe timpul verii. Noi, Consiliul Județean, vom folosi sumele economisite pentru lucrări de reparații și asfaltări“, a mai declarat Romeo Dunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 1 =