Seria expozițiilor de carte la Biblioteca „Tata Oancea” din Bocșa continuă cu volume de și despre dr. Octavian Apahideanu

octavia apahideanu

Medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în medicină, Octavian Apahideanu s-a născut în 15 mai 1939 la Bocşa, Caraş-Severin, și s-a stins în 4 septembrie 2015 în orașul natal. Iubitor de carte și cultură, dr. Apahideanu a fost unul dintre colaboratorii importanți ai Bibliotecii Publice „Tata Oancea”, iar fondul special de documente este înnobilat de volumele cu autograf și dedicație dăruite de acesta.

Tocmai de aceea, „seria expozițiilor de carte la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa continuă cu volume de și despre dr. Octavian Apahideanu. În perioada 17 – 21 mai 2021 vor fi expuse cărți scrise de dr. Apahideanu, unele conținând și autografele dăruite de acesta, precum și volume care-l readuc în memoria noastră pe doctorul, iubitorul de carte și lectură, omul de aleasă cultură – Octavian Apahideanu“, a declarat Gabriela Șerban, directorul instituției de cultură.

Octavian Apahideanu este semnatarul a numeroase referate ştiinţifice: 49 comunicări în cadrul diverselor manifestări ştiinţifice şi în reviste de specialitate; membru al Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie; membru al Societăţii de Ginecologie Endocrinologică; membru al Societăţii de Educaţie Sexuală şi Contraceptivă; membru în colectivul de conducere al Societăţii de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Asociaţiei Ştiinţifice „Timişoara medicală”; membru activ al Academiei de Ştiinţe din New York; competenţe în ecografia ginecologică şi obstetricală; doctorat în ştiinţe medicale; cuprins în cartea personalităţilor mondiale pe anul 2001 Who’s Who in the World, 18th Ed.

Câteva volume semnate şi publicate: Asistenţa socială a persoanelor de vârsta a treia (prelegeri universitare). Reşiţa: Eftimie Murgu, 2001; Contribuţii la încadrarea diagnostic a primelor contracţii uterine dureroase survenite în sarcina la termen. Reşiţa, Signum, 2001; Planificarea familială (curs universitar). Signum, 2001; Psihosexologie. Timişoara, Marineasa, 2002; Cancerul endometrial. Coautor. Timişoara, Marineasa, 2003; Predicţia şi diagnosticul distociei cervical funcţionale. Coautor. Timişoara. Eurostampa, 2001; Tratamentul distociei cervical funcţionale: sinteză a literaturii şi contribuţii personale. Timişoara: Marineasa, 2001.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 11 =