Senatorul liberal Marcel Vela a participat la cea de-a 146-a ediție a Adunării Uniunii Interparlamentare

vela

Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela, a participat recent la cea de-a 146 ediție a Adunării a Uniunii Interparlamentare, care a reunit delegaţii parlamentare din 140 de ţări, reprezentanţi ai adunărilor parlamentare cu statut de observator la UIP, ai ONU şi ai altor organizaţii internaţionale.

Din delegația care a reprezentat România a făcut parte și senatorul PNL, Ion Marcel Vela, care a avut o intervenție pe tema combaterii criminalității informatice în Comisia UIP, pentru pace și securitate internațională. Cu acest prilej, președintele PNL Caraș-Severin a pledat pentru o mai bună valorificare a instrumentelor internaționale în vigoare, conform prevederilor Convenției Consiliului Europei privind criminalitatea informatică (Convenția de la Budapesta) la care au aderat, până în prezent, peste 60 de state din toate regiunile lumii. Senatorul Vela a precizat;

Senatorul Ion Marcel Vela a avut o intervenţie pe tema combaterii criminalităţii informatice în Comisia UIP pentru pace şi securitate internaţională, ocazie cu care a pledat pentru o mai bună valorificare a instrumentelor internaţionale în vigoare, cu precădere a Convenţiei Consiliului Europei privind criminalitatea informatică (Convenţia de la Budapesta), la care au devenit parte, până în prezent, peste 60 de state din toate regiunile lumii. Senatorul a precizat că Oficiul privind combaterea criminalităţii informatice al Consiliului Europei, cu sediul la Bucureşti, a derulat deja mai mult de 1400 de activităţi de asistenţă în baza Convenţiei, de care au beneficiat peste 140 de state.

La reuniunea Asociației Secretarilor Generali de Parlamente, desfășurată în paralel cu Adunarea UIP, a participat secretarul general al Senatului, Mario-Ovidiu Oprea, membru al Asociației. Programul a inclus dezbateri referitoare la participarea cetățenilor la activitatea Parlamentului, rolul acestor instituții în combaterea schimbărilor climatice și transformarea digitală a lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =