Marcel Vela şi ciudăţeniile sondajelor de opinie. Liderul PNL are explicaţii pentru ele

vela222

Senatorul liberal de Caraş-Severin a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că organizaţia judeţeană pe care o conduce se află între cele mai performante din ţară şi că în Regiunea Vest este pe primul loc în preferinţele electoratului. În felul acesta, Marcel Vela vrut să dea un semnal că, în ciuda disensiunilor de până acum, organizaţia PNL Caraş-Severin este puternică, că nu este nevoie de un nou început.

„Partidul în Caraş-Severin este restartat. L-am luat ca preşedinte de la 7% şi l-am dus la 36% în 2016, iar acum pe sondajul naţional, PNL stă cel mai bine în Caraş-Severin, în primii cinci sunt patru liberali: Nelu Popa, eu, Jaro Marşalic şi Valeria Schelean. Eu, Marcel Vela, l-am adus aici, nu Felix şi nici Torma. Totodată, în Regiunea Vest; Arad, Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin, eu am cel mai mare scor. Mai restartat de atât, Partidul Naţional Liberal nu poate fi. Sunt unii colegi care au anumite trăiri, suntem într-o ţară liberă, nu putem să le oprim trăirile“, a mărturisit preşedintele PNL Caraş-Severin.

Marcel Vela a încercat să explice de ce în sondajul comandat de liberali în Caransebeş, anul trecut în luna septembrie, deputata PNL Valeria Schelen-Şomfelean trece drept o necunoscută în rândul electoratului, pentru ca în numai două luni, să se situeze între cei mai cunoscuţi liberali din judeţ. În stilu-i caracteristic, Vela a găsit un răspuns elegant, dar nu suficient de convingător pentru unii ziarişti.  

„Sondajul din noiembrie-decembrie este realizat la nivelul întregului judeţ, în timp ce sondajul făcut în septembrie a fost doar pe Caransebeş. Eu în Caraş-Severin am luat 37%, dar au fost locuri cu 60% şi altele cu 15 procente şi aşa s-a ajuns la media de 37%. În Caransebeş Valeria este cunoscută foarte puţin, dar a ajuns între primii cinci în sondajul pe ţară, pentru că, Valeria are în zona Văii Bistrei o activitate foarte bună, domnul Schelean e de acolo. Cine citeşte ziarul Argument, cine se uită la Favorit TV în Valea Bistrei îşi dă seama că aşa este. În plus, apare pe sticlă la nivel naţional. Pe Colegiul Bocşa Valeria a propus masa caldă pentru copii şi de aici procentele care o situează între primii cinci liberali. Toate întrebările au fost înregistrate audio. Dacă cineva crede că sondajul naţional este falsificat poate să verifice. Sondajul de la Caransebeş este făcut de BCS, de profesorul Bruno Ştefan, negociat de Felix Borcean şi Andrei Ungur, nu de Marcel Vela“, a concluzionat preşedintele PNL Caraş-Severin.

Reamintim că în sondajul BCS, liberali precum: deputata Valeria Schelean-Şomfelean, primarul şi viceprimarul Caransebeşului, Felix Borcean şi Marius isac, dar şi actualul preşedinte al PNL Caransebeş, Anrei Ungur erau ca şi inexistenţi, fie că nu erau cunoscuţi aproape deloc, fie excelau la capitole gen „corupţie“ ori „neîncredere“.