Şefa liberală a pieţei din Caransebeş este mai tare decât primarul municipiului. Şi el liberal!

CARA PNL

O situaţie jenantă, dacă nu chiar penibilă, s-a consumat miercuri, 22 mai, în timpul vizitei electorale efectuate de Ludovic Orban şi Rareş Bogdan în municipiul Caransebeş. Primarul municipiului, Felix Borcean, şi el liberal, a fost exclus din programul vizitei, deşi, după cum mărturisea, avusese promisiunea celor doi lideri că se vor întâlni în primărie preţ de câteva minute.

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, i-a dus pe Orban şi Rareş Bogdan în piaţa oraşului, acolo unde şefa pieţei, Luminiţa Verdeş, a fost în centrul atenţiei, cu explicaţii, cu îndemnuri la scandări, cu întreţinerea atmosferei pe acorduri de folclor autentic. Precupeţii veniţi din satele Olteniei, dar şi din zonă, au fost „instruiţi“ să-i ceară senatorului Vela să lase Parlamentul şi să se întoarcă în primărie anul viitor. Mai mult decât atât, ca într-un film cu Kusturica, bieţii producători au fost „convinşi“ să îmbrace tricouri albastre cu sigla liberală, sporind şi mai mult penibilul situaţiei. „Niciun alt partid nu a mai făcut aşa ceva, e păcat că tocmai noi, liberalii, am ajuns să ne coborâm la acest nivel“, ne-a declarat un membru al acestui partid aflat în suita de campanie.

Întâlnirea din Piaţa Gugulanilor a ţinut mai bine de 45 de minute, aproape cât mitingul electoral de la Reşiţa, timp în care Orban şi Rareş Bogdan au făcut fotografii cu oamenii, au vorbit despre politicile comunitare, pensii, salarii, Dragnea, Viorica Dăncilă şi PSD. La un moment dat, în piaţă şi-a făcut apariţia şi Felix Borcean, care a tot sperat să-i aibă oaspeţi la primărie pe cei doi lideri liberali. I s-a explicat că programul fusese făcut de Marcel Vela, edilul-şef a înţeles, i-a salutat, apoi şi-a văzut de drum.

Interesant este că pe Felix Borcean nu l-a chemat nimeni să vină nici la mitingul de la Reşiţa, dar la care a ajuns, totuşi, datorită insistenţei liberalilor din Reşiţa şi Moldova Nouă. Adrian Torma, Hadrian Popescu şi alţii l-au convins să urce cu ei pe scena din Piaţa Prefecturii.