Se caută operatori pentru preluarea bacului de la Moldova Nouă

bac

Potrivit lui Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, SC Eoliana, operatorul bacului de la Moldova Nouă a acumulat datorii și nu mai poate să „se îngrijească de bunul nostru“. Astfel că, societatea va intra în insolvență, iar următorul pas ar fi o licitație pentru găsirea unor noi operatori.

„Am primit o atenționare de la căpitănie că sunt anumite nereguli și am luat o hotărâre tranșantă să puteam avea grijă de bun, să-l putem proteja de eventualele probleme. Nu știu ce ar putea întâmpla dacă ar îngheţa Dunărea, să-l dăm în pază până la primăvară și vom iniția o licitație pentru a găsi agenți economici privați care pot și doresc să administreze bunul nostru în așa fel încât să ne atingem scopul de a face trecerile la vecini“, a explicat Dunca la finalul celei mai recente ședințe de CJ.

Achiziționat în cadrul unui proiect transfrontalier „Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac” derulat de către Consiliul Judetean Caras-Severin în parteneriat cu Primaria Moldova Noua, Municipalitatea Veliko Gradiște și Municipalitatea Golubac,cu o valoare totală de 2.352.674 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =