Regal gastronomic la Moldova Nouă, la cea de a XIX-a ediție a „Ceaunului de aur”

ceaun

Cei mai iscusiți bucătari își vor da întâlnire în ziua de 6 august la Moldova Nouă, unde vor participa la cea de a XIX-a ediție a concursului gastronomic „Ceaunul de aur”. La fel ca în edițiile precedente, prima parte a zilei de sâmbătă va fi dedicată competițiilor sportive, mai exact: pescuit sportiv – pe Faleza Dunării; tenis de masă – în Sala de Sport a orașului Moldova Nouă; șah – Sala de Sport Moldova Nouă; minifotbal – stadionul “Moise Străinescu” din Moldova Nouă (Boșneag).

Câteva ore mai târziu, după-amiază, cei mai iscusiți bucătări sunt așteptați să-ncingă ceaunele în zona Portului Moldova Veche, să-și revizuiască rețetele cu fel și fel de soiuri de pește și să pornească competiția pentru trofeul „Cea mai bună ciorbă pește a anului 2022”. Nu va lipsi din peisaj nici competiția pentru cel mai bun gulaș, vânătorii cunoscând cel mai bine tainele preparării cărnii de vânat.

„Pentru ca bucătării să poată găti cu spor, dar și pentru a-i încânta pe spectatorii adunați să-și susțină echipa preferată angrenată în concursul gastronomic, mai multe ansambluri de dansuri din Clisura Dunării și din Serbia vor oferi un spectacol cultural-artistic pe cinste, întreținerea atmosferei culminând cu prestația pregătită de Orchestra Georgevic Band din Serbia”, au declarat reprezentanții Primăriei Moldova Nouă.

Câștigătorii competițiilor desfășurate cu ocazia celei de-a XIX-a ediții a „Ceaunului de Aur” vor fi premiați cu trofee și cupe. Evenimentul este organizat de Uniunea Sârbilor din România, Filiala Moldova Veche, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + sixteen =