Schimbări în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Reșița: Caius Diaconescu a fost înlocuit cu Viorel Bașag

vot consilieri e1645631351171

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Caraș-Severin a fost discutată hotărârea prin care medicul Caius Diaconescu, membru al Consiliului de Administrație al Spitalului, care ar fi în conflict de interese, având o triplă calitate, cea de medic, consilier județean și membru în CA, să fie înlăturat din Consiliul de Administrație. Astfel, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a decis să îl înlocuiască cu altcineva.

Gabriela Stuparu, din partea grupului PSD, a încercat să explice faptul că nu există dovezi care să ateste incompatibilitatea, dar se pare că consilierii majoritari nu au înțeles, astfel că domnul Diaconescu a fost demis prin vot și, în același mod, a fost înlocuit cu Viorel Bașag. Consilierul Flavius Nedelcea a ținut să precizeze faptul că este ilegal ceea ce s-a întâmplat astăzi și că va face demersurile care se impun în acest caz.

Trebuie menționat faptul că această mutare pare a fi una propice pentru demiterea managerului Alina Stancovici, despre care președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a vorbit în nenumărate rânduri. Întrebat dacă în următoarea perioadă am putea asista la o schimbare în conducerea spitalului, Dunca a declarat la finalul ședinței de astăzi că de fapt s-a gândit la binele consilierului Diaconescu și că deocamdată nu are un nume pentru funcția de manager al instituției spitalicești. „Motivul schimbării este că ați văzut câte probleme avem cu suspiciunile de incompatibilități, suspiciuni de conflicte și haideți să îi ușurăm viața acestui medic foarte bun, foarte apreciat, cu care chiar am și eu o relație pot să spun civilizată, este și client la City Center. E om serios, apreciat și să îl scoatem din circul acesta la care-i forțat să participe de fiecare dată când doamna mai scrie câte o epistolă din asta în care recunoaște niște lucruri și rămân uimit să aflu lucruri noi. Ați văzut că a murit Kennedy și America a mers mai departe, nu o să stăm noi acum într-un om sau altul. Cred că nu este un motiv de spectacol, dar s-a votat și gata”, a afirmat Dunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =