„Timișoara: Capitala Europeană a Culturii, 2023“, în atenția etnicilor germani din Caraș-Severin

2023.01.09. TIMISOARA CAPITALA EUROPEANA A CULTURII PLIC

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița au în planul lor de activități din acest an mai multe evenimente dedicate evenimentului „Timișoara: Capitala Europeană a Culturii, 2023“. Printre acestea se numără mai multe expoziții colective ale cercurilor de arte plastice proprii, prezentate în Casa „Adam Müller-Guttenbrunn“.

De asemenea, este programată câte o zi dedicată acestui amplu moment cultural, în cadrul edițiilor din acest an ale „Zilelor Literaturii Germane la Reșița“, mai 2023, respectiv „Decadei Culturii Germane în Banatul Montan“, octombrie 2023. În același context, se va participa la evenimente organizate pe parcursul anului 2023 de către Forumul Democrat al Germanilor din Banat cu sediul la Timișoara.

Erwin Țigla, directorul Forumului German Caraș-Severin, spune că pe întreg parcursul anului, în ziua de 9 a fiecărei luni, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, împreună cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, va edita și realiza câte un plic filatelic ocazional, respectiv se va confecționa o ștampila ocazională, aprobate de Federația Filatelica Română prin sprijinul Asociației Filateliștilor din județul Sibiu și de către Poșta Română. Ele vor oglindi clădirile sacrale importante din Timișoara.

Prima inițiativă în acest sens, din 9 ianuarie, a fost dedicată Domului, cea mai importantă construcție barocă din municipiul de pe Bega. În 9 februarie, ele vor fi dedicate Catedralei Mitropolitane, iar în martie, Catedralei Ortodoxe Sârbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − five =