„Şaptesprezece fără douăzeci”, o nouă carte scrisă de jurnalistul Mario Balint, a văzut lumina tiparului

Mario cu cartea

Cunoscutul jurnalist cărăşean şi corespondent de război Mario Balint şi-a lansat de curând o nouă carte, purtând titlul „Şaptesprezece fără douăzeci”. Este o carte de povestiri, a căror principală temă este războiul, mai precis cele două războaie la care autorul a participat ca jurnalist în teatrele de operaţii, cel din Irak şi cel din Afganistan. După cum însuşi jurnalistul mărturiseşte, cele două războaie i-au ocupat două treimi din cariera publicistică.

Cartea conţine „20 de povestiri pe care nu le-am scris niciodată. Poate, doar le-am povestit, off the record! Sînt povestiri despre oameni, fapte şi întîmplări care mi-au deschis ochii, care au făcut lumină sau care au răspuns unor întrebări pe care nu am avut curajul să le formulez”, spune Mario Balint.

Încercând să explice titlul ultimei sale apariţii editoriale, jurnalistul afirmă: „Se spune că jurnaliştii cînd nu au dovezi scriu povestiri şi romane. Eu am ales povestirile, unele cu personaje fictive, despre fapte reale şi oameni vii! 17 ani din cei 20, cu 20 de povestiri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − two =