Sancțiuni contravenționale în valoare de 349.000 lei date de polițiștii cărășeni pentru ilegalități în domeniul silvic

lemne

Conform Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, în primele 6 luni din acest an, polițiștii au executat aproape 480 de acțiuni și controale în domeniul silvic, în urma cărora au fost aplicate 167 de sancțiuni contravenționale în valoare de 349.000 lei și au fost confiscați 1.440,77 metri cubi de material lemnos, estimați la peste 563.000 lei, dintre care peste 494 metri cubi lemn rotund, 287,95 cherestea și peste 658 metri cubi lemn de foc.

Polițiștii au desfășurat acțiuni și controale proprii, dar și în colaborare cu jandarmi, polițiști de frontieră, pădurari, ingineri silvici, din cadrul instituțiilor partenere. Astfel, au fost executate 474 de acțiuni și controale, 47 în fondul forestier și vegetația forestieră din afara fondului forestier, 43 pe linia depozitării, prelucrării și comercializării lemnului, 345 privind transportul de material lemnos și 39 alte acțiuni în domeniul silvic.

Față de anul trecut, a crescut cu 149% numărul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației silvice, cantitatea de material lemnos confiscată fiind de peste 3 ori mai mare. Au fost aplicate mai multe sancțiuni atât în mediul urban, cu 38,46%, cât și în mediul rural, cu peste 130%.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au aplicat în această perioadă, 56 de sancţiuni contravenționale, față de 9 aplicate în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, în același interval au fost sesizate 242 de infracțiuni silvice, cu 14% mai puține față de anul 2021. În perioada următoare polițiștii intensifică activitățile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic, acesta reprezentând unul dintre domeniile prioritare pentru IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 8 =