Elevii cărășeni, beneficiarii campaniei de prevenire „Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!“

campanie politie

Săptămâna aceasta, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au continuat activitățile informativ-preventive desfășurate în unitățile de învățământ și, împreună cu colegi de la Serviciul Rutier, Polițiile Orășenești Bocșa și Băile Herculane și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin s-au aflat în mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic “Tata Oancea” Bocșa, Școala Gimnazială nr. 1 Bocșa, Liceul Tehnologic “Nicolae Stoica de Hațeg” Mehadia și Liceul “Hercules” Băile Herculane.

În cadrul activităților a fost folosit laboratorul mobil de educație rutieră, elevilor fiindu-le prezentate pistolul laser Trucam și aparatul alcooltest din dotarea structurilor de poliție rutieră, totodată fiind folosiți și ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri.

Subiectele abordate împreună cu cadrele didactice și elevii prezenți au fost referitoare la normele rutiere ce trebuie respectate de către elevi atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pietoni, bicicliști ori pasageri în mijloace de transport.

Dicuțiile au vizat siguranța rutieră, dar și siguranța la școală, în mediul online, prevenirea victimizării și a situațiilor de bullying, prevenirea traficului și a consumului de droguri, iar copiii și adolescenții au putut testa ochelarii care simulează starea de intoxicare cu aceste substanțe pentru a-i face să conștientizeze pericolul reprezentat de consumul de alcool și droguri.

De asemenea, li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi, să-i trateze pe cei din jur cu respect, să aibă o atitudine non-violentă în cazul apariţiei unor conflicte, să nu ia parte la fapte care contravin legii și să nu consume substanțe care le pun în pericol sănătatea și siguranța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + one =