„Salvați Copiii” a dotat maternitățile și secțiile de pediatrie din Regiunea Vest cu echipamente de peste 775.326 de euro

Foto Salvati Copiii 2

Organizația „Salvați Copiii” România a accelerat în 2021 programul de dotare a maternităților și secțiilor de pediatrie din Regiunea Vest, cu echipamente medicale în valoare totală de peste 94.204 de euro. Rata medie a mortalității infantile în Regiunea Vest (Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara) este de 5,3 la mia de copii născuți vii în 2020, potrivit datelor semidefinitive oferite de Institutul Naţional de Statistică-INS. Regiunea Vest este a doua regiune cu cea mai mică medie a mortalității infantile din țară, după București-Ilfov.

În cei 11 ani de campanie, „Salvaţi Copiii” România a ajuns în Regiunea Vest a ţării cu peste 116 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor și pentru susținerea tratamenentului și a intervențiilor de specialitate în diferite specializări pediatrice precum chirurgie, ORL sau ATI, în valoare de peste 775.326 de Euro, la unitățile medicale din Arad, Reșița, Deva, Lupeni, Oravița, Moldova Nouă, Caransebeș, Petroșani, Hațeg, Hunedoara și Timiș.

De la debutul campaniei de reducere a mortalității infantile în România, „Salvați Copiii” a investit peste 6.800.000 de euro în dotarea a 102 unități medicale din toate județele țării cu 930 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și tratarea a peste 130.000 de copii.

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv „Salvați Copiii” România, a declarat: ”Când am demarat programul de combatere a mortalității infantile, știam că ne așteaptă un drum lung. Am deschis centre în comunități vulnerabile și am pus bazele unui proiect ambițios de dotare a maternităților și secțiilor de Terapie Intensivă Neonatală. Ni s-au alăturat imediat medici dedicați și, treptat, susținători și parteneri sociali, pe care mizăm în continuare. Împreună am reușit să extindem programul și către spitalele de pediatrie. De aceea este atât de important acest mecanism de direcționare a 20% din impozitul pe profit: pentru că înseamnă construcție solidă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen − 15 =