Șahiștii cărășeni au revenit la masa de joc

Floare Gutu

Nu s-au stins bine ecourile sărbătorilor de iarnă și cei mai buni șahiști din Caraș-Severin au luat loc la masa de joc pentru a se întrece pe tabla cu 64 de pătrățele. Startul l-au dat juniorii Korcsek Alexandru David din Reșița și Tamaș Christian Arrydan din Caransebeș care au participat în perioada 7-9ianuarie la „Weekend Șahist Bucureștean“. Concursul de șah clasic a prilejuit tânărului Korcsek un salt de 111 puncte în Ierarhia ELO astfel că Alex a depășit bariera celor 1.700 de puncte.

Populara competiție de șah din Caraș-Severin, „Top Blitz“, a debutat în 11 ianuarie, cu victoria lui Mihai Bolintiș urmat de Calomfirescu și Drăgilă. „În runda a doua, în absența liderului și câștigătorului din 2021, lupta a fost foarte echilibrată, toți dorind să câștige acestă etapă. La final s-a impus neaștepptat dar total meritat Văduva Ion-Valentin care dovedește de la o zi la alta că progresul său este ferm și continuu. În clasamentul etapei l-au urmat Korcsek Alexandru David. În clasamentul general pe prima poziție a urcat inginerul Calomfirescu Ioan urmat la jumătate de punct de Văduva Ion-Valentin și Korcsek Alexandru David“, a declarat Mihai Bolințiș, președintele Asocieației Județene de Șah Caraș-Severin.

Aniversarea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi celebrată de șahiștii din Caraș-Severin printr-o competiție tradițională în calendarul Asociației Județene de Șah Caraș-Severin: CUPA UNIRII ediția 2022. Competiția tip open general nu va avea taxă de participare și va fi deschisă tuturor iubitorilor șahului, legitimați sau nu.Competiția se va desfășura la Sala Polivalentă din Reșița și va începe luni 24 ianuarie, de la orele 09.00 când vor avea loc înscrierile și formalitățile medicale iar de la ora 10.00 prima rundă. La finalul celor 7 runde cei mai merituoși vor fi răsplătiți cu cupe, medalii și diplome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − seven =