Şah cu mintea… la rece! Zeci de jucători au participat la “Cupa Reşiţa”

Cei mai pasionaţi jucători de şah din Caraş-Severin, şi nu numai, au înfruntat temperaturile destul de scăzute, pentru a participa în miez de noiembrie la “Cupa Reşiţa”. Competiţia de şah rapid adresată seniorilor şi juniorilor a avut loc în aer liber, chiar în faţa Polivalentei reşiţene, organizatorii respectând toate măsurile preventive impuse pe timp de pandemie. Termometrul a arătat 9 grade Celsius, dar şahiştii nu s-au lăsat duşi de la mese, spre bucuria lui Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah şi principalul organizator al evenimentului.

“Se poate juca şah şi la 9 grade, nu e nicio problemă. Când pasiunea este mare, joci cu drag și am avut parte de o surpriză deosebită, 31 de jucători la startul competiţiei. Avem şi jucători de la Timișoara, avem un junior de la Deva, care a fost acum doi ani în echipa Reşiţei la Campionatele Naționale. L-am invitat special să participe la această competiție. Au participat şi jucătorii de la Caransebeş: Suciu, Tunaru și ceilalți jucători de valoare. Au concurat juniorii Cristea şi Tamaş și, bineînțeles, au concurat și cei mai valoroși jucători din Reşiţa. Avem jucători de la 7 la 80 de ani.

Această competiție face parte din programul de minigranturi «Încredere în Reşiţa»”, inițiat și finanțat de Primăria municipiului, și sperăm că vom putea menține activitatea șahistă chiar și în aceste condiții grele. S-a putut vedea că și măsurile de securitate sanitară au fost deosebite. S-a jucat cu masca pe figură, cu mănuși, iar tuturor celor prezenți li s-a luat temperatura.

Premiile au fost în bani, cupe, medalii și diplome. Fondul de premiere este de peste 3.000 de lei, un fond foarte generos, cum n-am mai avut la Cupa Reşiţa de ceva timp. Trebuie să spun că este meritul Primăriei Reşiţa, și mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat pentru organizarea acestei competiții. Sperăm că în continuare Primăria va fi alături de noi”, a declarat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, care promite că forul tutelar va mai organiza în 2020 alte câteva competiţii – desigur, pentru jucătorii dispuşi să înfrunte temperaturile tot mai scăzute din ultimele luni ale anului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 15 =