S-a lansat licitația pentru modernizarea căii ferate Poarta-Caransebeş

licitatie cale ferata 4

Recent, s-au lansat licitațiile pentru contractele de proiectare şi execuţie necesare modernizării infrastructurii feroviare pe Lotul 3 Igiroasa – Drobeta Turnu Severin, și Lotul 6 PO Poarta – Caransebeş. Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 1 iulie a.c., a anunţat pe pagina sa de socializare ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Valoarea financiară totală estimată a celor două contracte este de 7,35 miliarde de lei (fără TVA), iar sursa de finanţare este asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Transporturi (PT) 2021-2027.

Durata de implementare a fiecărui contract este de 72 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 60 de luni pentru execuție.

Achizițiile publice pentru Loturile 3 și 6 prevăd proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare pe un traseu de circa 78,4 km din lungimea totală a tronsonului.

Reabilitarea liniei de Cale Ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş (225,287 km) vizează, printre altele, modernizarea instalațiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului (25 kV); mărirea capacității de tranzit; modernizarea stațiilor și a haltelor de mișcare; modernizarea de poduri şi podețe; reabilitarea/modernizarea clădirilor stațiilor de călători, incluzând construcțiile pasarelelor şi/sau tunelurilor pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; montarea de panouri fonoabsorbante și/sau soluții alternative de reducere a nivelului de zgomot; îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație la valori cuprinse între viteza de 120 km/h și cea de 160 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =