Felix Borcean explică ce şi cum e cu verdeaţa la Caransebeş

verdeata Caransebes

Ca urmare a apariţiei, în ultimul timp, pe reţelele de socializare şi în special pe grupurile care au legătură cu Caransebeşul, a unor fotografii care sugerează că spaţiile verzi din municipiu sunt neîngrijite, primarul Felix Borcean explică situaţia din punctul de vedere al administraţiei publice locale.

„Observ foarte multe comentarii legate de întreținerea spațiilor verzi și toaletarea arborilor și arbuștilor și vreau să fac câteva precizări care, cu certitudine, vor stârni degetele și imaginația cerberului orașului, Nenea (Nea) Matei.

Spațiile verzi din fața caselor, a blocurilor, toate făcând parte din domeniul public, trebuie, prin lege, întreținute de cei care locuiesc în proximitatea lor. Este un lucru cât se poate de firesc, de solidaritate civică, de spirit cetățenesc, de respect pentru ceilalți sau oraș. Că nu se întâmplă așa și că de cele mai multe ori muncitorii primăriei le întrețin este un fapt care se petrece din cauze subiective sau obiective: pentru capital electoral, pentru a evita amendarea unora (tot electoral) sau obiectiv, pentru că la unele adrese nu locuiește nimeni sau locuiesc persoane în vârstă fără posibilități fizice sau materiale.

Pe de altă parte, trebuie avut în vedere că numărul de muncitori este foarte redus și trebuie să aibă grijă de hectare întregi de terenuri verzi, precum parcurile, aleile, străzile sau alte locuri din oraș. Tocmai de aceea v-am fi foarte recunoscători și le suntem, celor care dau dovadă de civism și își fac curățenie, întrețin zonele în care locuiesc”, a scris primarul Felix Borcean pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =